Side 1 af 1

Problemer med visning/indlæsning af baggrundskortet

: ons 20. feb 2019 11:38
af Luftfotosamlingen
Kære alle

Som I alle har bemærket, har der siden sommeren 2018 har været gentagne problemer med visningen/indlæsningen af Google-baggrundskortet. Problemerne skyldes, at Google i sommeren 2018 indførte betaling for brug af Google Maps API, og at betalingen kun kan ske med kreditkort. Prisen for brugen af API’et beregnes af Google ud fra antallet af søgninger på kortet – og det betyder for Danmark set fra luftens vedkommende, at det er et femcifret beløb, der skal betales hver måned. Desværre er der som bekendt en max grænse for, hvad der kan hæves på et kreditkort pr. måned – og det er denne lille detalje, der i denne måned har forsinket betalingen væsentlig. Vi håber meget, at betalingen falder plads i denne uge – vi gør, hvad vi kan.

Som I allerede ved, så er det ikke lykkes at finde ny fuld finansiering til Danmark set fra luften – og det betyder selvfølgelig også, at vi ikke kan fortsætte med at anvende Google Maps. Prisen er simpelthen for høj. Vores IT-udviklere arbejder derfor lige nu på en ny version af Danmark set fra luften, som ikke bruger Google Maps API. Det er vigtigt for os, at den nye version kan det samme, og giver samme muligheder, som den nuværende - og vi håber meget, at vi ender med at få en side, der fungerer lige så godt som den nuværende. Vi forventer den nye version online i marts eller april i år.

Med venlig hilsen

Mette

Re: Problemer med visning/indlæsning af baggrundskortet

: ons 20. feb 2019 13:03
af Poul_Nordfyn
Hej Mette

tak for orienteringen
Hvis google forlanger så meget for brug af kortet, burde de også levere en meget bedre kvalitet, for der er da mange steder hvor kvaliteten er virkelig dårlig.

mvh Poul J