Side 1 af 1

Rutekort til Aalborg Luftfotos A-serier

: tors 28. feb 2019 17:41
af Luftfotosamlingen
Kære alle

Vi har fået digitaliseret rutekortene til Aalborg Luftfotos A- og H-serier, og de ligger nu online i Digitale samlinger under Særudgivelser: http://www.kb.dk/maps/kortsa/2012/jul/kortatlas/subject218/da/?

Når søgeindekset er opdateret (forhåbentlig allerede i morgen, men ellers i næste uge) vil de få egne kategorier, men indtil da kan du finde dem ved at søge på første del af filnavnet i fritekstsøgefeltet. Leder du fx efter rutekortet til en serie, der starter med AAL_BL13-A1, så er det dette du skal søge efter. Ønsker du at finde alle kortene, skal du bruge trunkering - søg fx på: AAL_BL*

Der findes ikke rutekort til serier med A3 eller A4 i filnavnet - disse ruller hed simpelthen "Ny", og er sandsynligvis (i 99% af tilfældene) nyoptagelser af enten en A1- eller A2-serie - altså billeder optaget i samme område (ikke nødvendigvis samme ejendomme).

Kortene er skannet i bedst mulig opløsning, men da der er tale om ruter noteret med kuglepen i 1950'erne/1960'erne, så kan de enkelte ruter være meget svære at skelne fra hinanden.

Jeg håber, at kortene kan hjælpe med at løse et par af de gåder om placering, som vores brug af Googles API har forårsaget.

Med venlig hilsen

Mette

Re: Rutekort til Aalborg Luftfotos A-serier

: tirs 5. mar 2019 23:56
af Erling Agesen
Tilsyneladende er der ikke er rutekort til alle serier - jeg har forgæves søgt kort til AAL_BL09-A1_025

Erling Agesen

Re: Rutekort til Aalborg Luftfotos A-serier

: ons 6. mar 2019 00:09
af Poul_Nordfyn
Hej Erling

den er der, lidt ØNØ for Brovst.

Det er da en fantastisk hjælp med de kort, man kunne så ønske der var tilsvarende for OD serier, for de kan da godt være et problem en gang imellem.

mvh Poul J

Re: Rutekort til Aalborg Luftfotos A-serier

: ons 6. mar 2019 12:37
af peterrust
Hej alle
Der kan være uoverensstemmelse mellem serienummer og indtegnet flyrute. AAL_BL04-A1_030 var mærket Sterup (nær Jerslev) og flyruten også indtegnet omkring Jerslev og Sterup, men billeder skulle placeres ca. 20-25 km. mod sydøst ved Agersted.
mvh
PHRJ

Re: Rutekort til Aalborg Luftfotos A-serier

: ons 6. mar 2019 17:52
af Erling Agesen
Poul,
Tak for hjælpen - har nu fundet det savnede kort.
Og du har ret - en rigtig god hjælp.

Venlig hilsen
Erling