Ny version af Danmark set fra luften

Er der nye billeder online, eller opdateringer på vej, kan du læse det her.
Luftfotosamlingen
Indlæg: 177
Tilmeldt: fre 19. jul 2013 12:54

Ny version af Danmark set fra luften

Indlægaf Luftfotosamlingen » ons 1. mar 2017 10:13

Kære alle

Vores IT-folk har her til morgen lagt en ny version af Danmark set fra luften online med en ny billedviewer. Bemærk, at vendinger og spejlvendinger af et billede nu gemmes separat ved at klikke på det lille diskette-ikon under selve billedet. På samme måde er Gem-knappen til at gemme ændringer eller tilføjelser i Oplysninger blevet erstattet af et diskette-ikon.

Andre ændringer (og forhåbentlig: forbedringer ;) ) er, at man nu kan indlæse ældre topografiske kort under Indlæs kort - dette skulle gerne gøre det nemmere at finde gårde og lokaliteters navne. Og så er Gem-knappen på selve kortet blevet erstattet af en Gem-linje under selve kortet - håber det vil lette jeres arbejde. :)

Hvis I finder fejl (fx funktioner, der ikke længere virker), så meld gerne hurtigt tilbage, så vi kan få det rettet. :)

Med venlig hilsen

Mette
Luftfotosamlingen
Indlæg: 177
Tilmeldt: fre 19. jul 2013 12:54

Re: Ny version af Danmark set fra luften

Indlægaf Luftfotosamlingen » ons 1. mar 2017 14:28

Kære alle

Første fejl er fundet: Når man klikker på download-ikonet, får man lige nu kun en lille formidlingsfil frem. Fejlen vil blive rettet hurtigst muligt (jeg håber, det bliver i morgen), men indtil da, kan I downloade filer i høj opløsning ved at rette tallet 600, i det direkte link, I får frem, når I klikker på download til full: Fx:

http://kb-images.kb.dk/online_master_ar ... _001/full/600,/0/native.jpg

http://kb-images.kb.dk/online_master_ar ... _001/full/full/0/native.jpg

Med venlig hilsen

Mette
Flemming Bruun
Indlæg: 14
Tilmeldt: ons 31. jul 2013 21:03

Re: Ny version af Danmark set fra luften

Indlægaf Flemming Bruun » ons 1. mar 2017 16:29

Kære Mette

Tak for de flere topografiske kort og for at den store gule "står nålen rigtigt-label" kom væk fra søgefeltet.

Men nu havde vi lige fået et dejligt stort søgefelt, så det er en skam, at det er blevet halveret af et forholdsvis lidt brugt kommentarfelt.

Kan vi ikke få kommentarfeltet og emneordfeltet tilbage, hvor de var, og fortsat ha' skærmen opdelt i 2 lodrette rullefelter, så det ene ikke ta'r det andet med.
Når jeg f.eks skal lægge stednavne, gadenavne m.m. ind, finder jeg dem som regel på kortet i søgefeltet; men når man ruller nedad for at lægge dem ind, ruller søgefeltet med væk, og det man skal bruge forsvinder ud af skærmen.

Med venlig hilsen
Flemming Bruun
Brugeravatar
peterrust
Indlæg: 123
Tilmeldt: lør 10. jan 2015 21:37
Kontakt:

Re: Ny version af Danmark set fra luften

Indlægaf peterrust » ons 1. mar 2017 22:38

Hej Mette

Der kan ikke opdateres i titelfeltet, der kan skrives i feltet, men ændringen bliver ikke gemt. (en lille stavefejl i samme felt Title: skal nok være Titel:).
Superfint med mulighed for indlæsning af diverse topografiske kort. Også OK med at den hvide boks på kortet er fjernet, den dækkede jo for nålene.

Med venlig hilsen
Peter H. R. Jensen
stissing
Indlæg: 40
Tilmeldt: ons 31. jul 2013 13:32

Re: Ny version af Danmark set fra luften

Indlægaf stissing » tors 2. mar 2017 08:55

Hej Mette

Tak for den nye version. Nu fungerer kommentarfeltet igen. Placeringen af skrivefelterne lige under billederne er fint, der skal ikke rulles ned. Ikke optimalt med det formindskede vindue med satellitbilleder og kort, men fint, at kortene er kommet på. Forhåbentlig kommer datarubrikken også til at fungere.

med venlig hilsen
Henrik Stissing Jensen
Luftfotosamlingen
Indlæg: 177
Tilmeldt: fre 19. jul 2013 12:54

Re: Ny version af Danmark set fra luften

Indlægaf Luftfotosamlingen » tors 2. mar 2017 12:59

Kære alle

Tak for jeres tilbagemeldinger. Vores IT-folk har i dag arbejdet på at få rettet de fejl, der er fundet (manglende download af filer i høj opløsning, ikke mulighed for at gemme tilføjet/ændret data i titelfeltet - og så selvfølgelig den lille "stavefejl" Title i stedet for Titel . Jeg forventer, at der kommer en ny fejlfri version online i morgen.

Med hensyn til layoutet på siden, så har vores udviklere med vilje valgt det nuværende design for at sikre, at siden også kan ses og bruges på mindre skærme - som fx Ipads. Jeg håber, I vil vænne jer til det, og efterhånden blive glade for det, for vi får det ikke ændret igen lige foreløbig.

Med venlig hilsen

Mette

Tilbage til "Nyheder:"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster